Fonogram hírek

Megjelent a Margaret Island készülő nagylemezének előfutára

Megjelent a Margaret Island készülő nagylemezének előfutára

Az idén tízéves, Fonogram - Magyar Zenei Díjas Margaret Island tavasszal új nagylemezzel jelentkezik, melyet a Magyar Zene Házában mutatnak be április 19-én, telt ház előtt. Az ötödik stúdióalbum egyik előfutára, a "Szombat" az énekesnő, Lábas Viki kedvence: "Ez a dal már több mint egy éve a fiókunkban csücsült" - árulta el Viki. "Aki figyelemmel kíséri a lemezeink megjelenését, már biztosan észrevette, mekkora kontrasztokat, mélységeket és magasságokat járunk be az új albummal" - emelte ki, utalva ezzel például a vidámabb, bulizósabb hangvételű, "Szeszélyes" című dalukra, illetve a "Félember" címűre, mellyel kiadhatjuk, kiüvölthetjük magunkból a fájdalmainkat, nehézségeket. 
 
A most készülő nagylemez előfutára, a "Szombat" pedig talán a zenekar pályafutásának egyik leglíraibb, legszomorúbb szerzeménye: azokról a súlyos terhekről szól, amelyeket titokban cipelünk ahelyett, hogy megosztanánk a szeretteinkkel mindazt, amin éppen keresztülmegyünk. "Szerettük volna megfogalmazni azt az érzést, amikor az ember a családja vagy a barátai körében ül, és egyszer csak elfogynak az őszinte szavak és beszélgetések. Amiatt van ez, mert mindannyian inkább a saját belső valóságukban élik a hétköznapokat, kifelé semmit sem mutatnak meg a küzdelmeikből, nem könnyítenek a lelkükön" - fogalmazott Viki. 

A Fonyódon felvett dal szövegét a Magashegyi Undergroundból és a Konyhából ismert Szepesi Mátyással közösen jegyzik, a produceri munkákban pedig állandó szerzőtársuk, Toldi Miklós működött közre. A dalhoz készült videóklipen szintén összeszokott csapattal dolgoztak. "Annyira megszerettük a közös munkát Vadas Gézával a 'Kés hegyén' klipünk és a 'Szabadon szép a tánc' című turnénk live session videóinak felvételei során, hogy ezúttal is őt kértük fel rendezőnek" - mondta a zenekar gitárosa, Füstös Bálint. "Ő álmodta meg ezt az egyszerű, letisztult, kicsit nyomasztóan szomorú világot, amely ezt a dalunkat is jellemzi." A klip érdekessége, hogy a Margaret Island ismerősei, barátai szerepelnek benne, akik a forgatáson a "Szombat" felgyorsított tempójú változatára táncoltak, amit utómunkában lassítottak vissza. "Akusztikusan zenéltünk, mert próbáltunk a dalhoz hűen egyszerűek és nagyszerűek maradni" - tette hozzá Törőcsik Kristóf.

Nézd meg a klipet és hallgasd meg a dalt:

Kiemelt kép: Hegyi Lily

? Teteje