Fonogram hírek

Átadták a Fonogram - VOLTfolió Díjakat!

Átadták a Fonogram - VOLTfolió Díjakat!

A Fair Play hétvége keretében lezajlott hazánk legrangosabb zenei eseménye, a Fonogram - Magyar Zenei Díj és a VOLTfolió - Kulturális Médiadíj közös gálaestje. A Millenáris Teátrum B épületében a helyszínre meghívott közel ezer szakmai résztvevő, a Fonogram YouTube csatornáján látható live streamen pedig a széles körű közönség is követhette az este programját. Ha bárki lemaradt, sebaj; a nyertesek neveit ugyan már tudjuk, de az igen vicces, szórakoztató műsort - Fábry Sándor és Hajós András vezetésével - mindannyian megtekinthetjük június 8-án, szombaton 22.25-kor, az M1-en.

Első alkalommal "költözött össze" a Fonogram és a VOLTfolió; a két díj remekül egészíti ki egymást, hiszen egyikben zenei újságírók és további szakemberek díjazzák az elmúlt év kiemelkedő zenei alkotásait, a másikban pedig a zenészek szavaznak a zene, a kultúra terén legjobb teljesítményt nyújtó médiaszereplőkre, médiumokra. Tizenhárom hazai, valamint öt külföldi kategóriában ítélte oda a szakmai zsűri a Fonogram-díjakat, míg a VOLTfolió-Fair Play díjak nyolc kategóriában leltek gazdára. A különböző kategóriák nyertesei megtalálhatók a www.fonogram.hu/nyertesek oldalon.

A minden évben átadásra kerülő Fonogram Életműdíjat idén a magyar zeneiség, a magyar zenészek hírét a nemzetközi világban is öregbítő, világszerte sikeres producer, Mándoki László, azaz Leslie Mandoki kapta.

A szokványostól eltérően még egy Fonogram Életműdíjat átadtak ebben az évben: a szomorú aktualitású posztumusz díjat Bódi László, azaz Cipő özvegye és gyerekei vihették haza. A díj átadását egy egészen különleges, számos nagy nevű hazai énekest felvonultató produkció követte, amelyben Cipő egyik legnépszerűbb dalát, a "67-es utat" adták elő közösen.

A VOLTfolió életműdíjasa pedig egy illusztris személyiség a hazai rádiózás, diszkózás történetéből: az ember.... kinek neve... nem más, mint.... B. Tóth László!

A rendezvényt követő Ballantine's after party-n a zenészek, a sajtó képviselői, a további meghívott vendégek a közönséggel együtt ünnepelték a nyerteseket és általában a magyar zenét. Ugyanitt kiderült az is, kik lettek a Ballantine's - Fonogram Különdíj közönségszavazásának győztesei. Az év énekesnője Péter Szabó Szilvia, az év énekese a tavalyi győzelem után idén is Vastag Csaba lett, az év zenekara címet pedig a Republic nyerte el.

Fonogram - VOLTfolió 2013: nyertesek

A Fonogram - VOLTfolió Gálaest műsora látható lesz 2013. június 8-án, szombaton 22 óra 25 perctől az M1-en.

? Teteje