Fonogram hírek

Megjelent Temesi Berci közelgő albumának első ízelítője

Megjelent Temesi Berci közelgő albumának első ízelítője

Erőteljes beharangozó szerzemény érkezett a Fonogram - Magyar Zenei Díjas Temesi Berci közelgő nagylemezéhez - megjelent a "Right Place In Right Time" című dal! Az újdonságról többek között a JazzMa, a Zenész Magazin és a Fülesbagoly zenei blogja is beszámolt. 

Temesi Berci hazánk egyik legfoglalkoztatottabb basszusgitárosa, zenei rendezője, aki sok elfoglaltsága mellett dalszerzőként is képes kamatoztatni energiáit. Tavaly, a negyvenedik születésnapján jött elő "Symphosium 40" címre keresztelt dupla lemezével, december 13-án, hétfőn pedig érkezik az ötödik album, a "Time Is Not a Magazine". A minden eddiginél ütősebb korongon a színpadokon legtöbbször igencsak hátul muzsikáló dobosok kapják a főszerepet. Bár a reflektor viszonylag keveset irányul az ütőhangszereken bizonyító zenészekre, alapjaiban határozzák meg mind a dalok minőségét, mind a koncertek hangulatát. Berci szerint a basszusgitárosok játéka, sikere sokban múlik azon, hogy milyen dobossal kell együtt zenélniük. Így jött az ötlet, hogy az ötödik nagylemezére 12 tehetséges dobos egyéniségére, zenei stílusára, tiszteletére ír 12 dalt. A szerzeményekben minden hangszeres, minden énekes (közel 50 közreműködő) kalapot emel a dobosok előtt.

A 12 dal mindegyikét videóval is alátámasztja az ötletgazda csapata. A nyersanyag minden kliphez elkészült, köszönhetően Bikali Sándornak, aki a stúdiózás minden pillanatát megörökítette. Ennek a videósorozatnak az első része érkezett meg most, ami az album első előfutárát is jelenti egyben. A négy és fél perces "Right Place in Right Time"-ban többek között a Follow The Flow, valamint a Ganxsta Zolee és a kartel bandákban bizonyító Geröly Matyi dobosé a főszerep, de hallhatjuk, láthatjuk még gitáron Takács József "Jozzy"-t, billentyűn Bubenyák Zoltánt (aki nem mellesleg az album hangszerelésért is felelt), szaxofonon Csányi Istvánt, basszusgitáron pedig természetesen Temesi Bercit.

"Matyival régóta ismerjük egymást, de először egy nagy produkcióban, a teltházas Arénában, a SEVEN-ben (Kökény Attila, Gitano Nagy Laci, Takács Nicolas, Oláh Gergő, Emilio, Freddie, Gáspár Laci) dolgoztunk együtt pár évvel ezelőtt" – mondta Berci. "Az ő dinamikus, rock-gospel dobolása ötvöződik a fúziós jazz és a szintén dinamikus rock gitár crossovereként. Nagyon meghatározó szereplője az albumnak ez a rockosabb hangvételű instrumentális dal."  
 

? Teteje