Fonogram hírek

Átadták a Fonogram Díjakat!

Vasárnap este a budapesti Akvárium Klubban sok száz zenész és zeneipari szereplő részvételével átadták a Fonogram - Magyar Zenei Díjakat. A Magyar Hangfelvétel-kiadók Szövetsége által rendezett eseményen tizenkilenc kategóriában kerültek díjazásra az előző év legjobb hazai és nemzetközi zenei teljesítményei, valamint idén is Életműdíjat kapott a hazai zenei élet egyik kimagasló képviselője.

Tizennégy hazai, valamint öt külföldi kategóriában ítélte oda a szakmai zsűri a Fonogram Díjakat. Az egyes kategóriák nyertesei megtalálhatók a www.fonogram.hu/nyertesek oldalon.

A minden évben átadásra kerülő Fonogram Életműdíjat idén az egyik legnevesebb, zenészként és szerzőként is évtizedek óta aktív alkotónk, számos filmsláger szerzője, a jazz- és a popzenében egyaránt otthonosan mozgó kiváló művész, Dés László kapta.

A rendezvényt követő fogadáson és a Ballantine's after party-n a zenészek, a sajtó képviselői, a további meghívott vendégek a közönséggel együtt ünnepelték a nyerteseket és általában a magyar zenét.

Az eseményről készült képgaléria elérhető a Fonogram - Magyar Zenei Díj Facebook oldalán.

? Teteje