Fonogram hírek

Művészeti pályázatot hirdet a MAHASZ a Fonogram-díj megújítására

Művészeti pályázatot hirdet a MAHASZ a Fonogram-díj megújítására

A Magyar Hangfelvétel-kiadók Szövetsége művészeti pályázatot hirdet a Fonogram - Magyar Zenei Díj nyerteseinek átadandó díjtárgy megújítására. A MAHASZ a beérkező pályaművektől azt várja, hogy az aktuális zenei trendekre reflektáljon, miközben formája, üzenete időtálló, a közel három évtizedes múltra visszatekintő zenei szakmai díjhoz méltó. A felhívás szerint a szervezet 2021. január 25-ig várja a művészek, alkotók jelentkezését.

A Fonogram-díjtárgy megújítását célzó teljes pályázati kiírás a fonogram.hu oldalon olvasható.

A Fonogram - Magyar Zenei Díjat a MAHASZ közgyűlése 1992-ben alapította a magyarországi hangfelvétel-kiadás kiemelkedő sikereinek és teljesítményeinek díjazására.

A Fonogram-díj célja, hogy elismerje a hangfelvétel-kiadás kiemelkedő sikereit létrehozó művészek és kiadók tevékenységét, valamint azokat a hangfelvételek előállításához szükséges tevékenységeket, illetve azok művelőit, amelyek zenei életünket és a hangfelvétel-kiadást előre viszik, továbbá olyan új és eredeti produktumokat hoznak létre, amelyek a szakma képviselői és a közönség előtt kiemelkedőnek minősülhetnek.

A művészeti pályázatra a MAHASZ olyan tapasztalt művészek jelentkezését várja, akik érdeklődnek a zene, a digitális zenei trendek iránt, valamint vállalni tudják a díj meghatározott példányszámú elkészítését határozott ideig, a hagyományosan tavasszal megrendezett Fonogram-díjátadóra.

Cél, hogy az új Fonogram-díjtárgy legyen reprezentatív, emblematikus, protokoll helyzetben értelmezhető, sajtóközvetítéseken jól azonosítható megjelenéssel. Méretére vonatkozóan nincs megkötés, azonban az elkészült alkotásnak hordozhatónak és önálló elhelyezésre (polcra, vitrinbe) alkalmasnak kell lennie, eközben legyen masszív, tartós, strapabíró.

A beadott pályaműveket szakmai és a MAHASZ-t képviselő vegyes zsűri bírálja el.

A zsűri tagjai:

  • Vizi Kata, művészeti vezető, Ybl Budai Kreatív Ház
  • Gálhidy Péter, Munkácsy-díjas szobrászművész, Magyar Képzőművészeti Egyetem
  • Lipóczki Ákos Levente DLA, rektori megbízott, egyetemi docens, Moholy-Nagy Művészeti Egyetem
  • Szűts László, a MAHASZ elnöke

A pályázat nyertese 5 Fonogram-évadra szóló (kb. 15 db/évad) megrendelést kap. Az elkészült díjtárgyak költségkerete darabonként bruttó 100.000 Ft. A Pályázat által körülírt projekt összértéke 7.500.000 Ft. Pályázatot benyújtani e-mailben vagy postai úton lehet 2021. január 25-ig. Bármely kérdés esetén a MAHASZ áll az érdeklődők rendelkezésére az info@mahasz.hu e-mail-címen.

? Teteje