Fonogram hírek

Fonogram 2019 - megvannak a jelöltek!

Fonogram 2019 - megvannak a jelöltek!

A Magyar Hangfelvétel-kiadók Szövetsége 2019. április 4-én, csütörtök este rendezi meg a legrangosabb hazai könnyűzenei díjátadót, a Fonogram - Magyar Zenei Díj gálaestet, a magyar zenei élet legnagyobb, az alkotókat és a háttérszakembereket egyaránt felvonultató eseményét.

A Rockmúzeumnak is otthont adó RaM Colosseumban tartandó eseményen szakmai szavazatok alapján vehetik át az elismeréseket a tavalyi év legjobb zenei teljesítményeit nyújtó előadóművészek.

A szavazás során 18 különböző zenei mezőnyben hirdetnek győzteseket a mainstream pop-rocktól az alternatív/indie-rock, hard rock/metal, rap/hip-hop műfajokon át egészen az olyan speciális kategóriákig, mint a gyerekzene, a nép- és világzene, a szórakoztató stílusok vagy épp a jazz.

A zenei szakemberekből, újságírókból és zenészekből álló, összesen 25 fős zsűri tagjainak szavazatai alapján alakult ki a jelöltek névsora. A második fordulóban a nyerteseket a szűk körű, 5-5 fős Fonogram-bizottságok tagjai választják ki az elkövetkező két hét során.

A szavazás első fordulója után a 2019-es jelöltek a következők:


A jelöltek listája megtekinthető ide kattintva! →

? Teteje